Test batteridrivna stånghäcksaxar 2019

Batteridrivna maskiner börjar på allvar utmana bensindrivna, och i många fall är de till och med ett bättre, eller åtminstone ett likvärdigt alternativ.
Test batteridrivna stånghäcksaxar 2019

Ljudmässigt är det överlägset, miljömässigt likaså, och jobbar man i urbana miljöer med handhållna maskiner är det nästan ett tjänstefel att inte jämföra alternativen mot varandra. 

Den här gången har vi valt att se vad batteridrivna stånghäcksaxar går för. Stånghäcksaxen kanske inte är det första man prioriterar i sin vapenarsenal av maskiner, kanske är det också därför många av tillverkarna valt att ta fram multimaskiner där stånghäcksaxen är en av modulerna man kan koppla på. Av fem maskiner är hela tre stycken av modellen multimaskiner. Det kan kännas helt fel och ”konsumentigt” att ta fram multimaskiner anpassade för grön-yteproffs, men idén är faktiskt inte så dum om man väljer rätt tillbehör. Vi är högst tveksamma till att alla tillbehör kommer att bli säljsuccéer, men kombinationen häcksax och grensåg kompletterar varandra riktigt bra. Nu har vi valt att bara testa hur effektiva dessa maskiner är som häcksaxar och inte testat övriga tillbehör.

Läs hela testet här.

SKRIVEN AV
DMG
DMG - Den Moderna Grönytan, en tidning för alla grönyteproffs!