Milwaukee går “all-in” på utemiljö

Milwaukee går “all-in” på utemiljö

Med flera riktigt vassa lanseringar under det gångna året är det tydligt att Milwaukee verkligen går ”all-in” för att vinna över proffsen inom skog, trädgård och grönyta. DMG var på plats i Marlow, nordväst om centrala London, tillsammans med särskilt inbjudna representanter från media och återförsäljare från hela Europa, där ett helt gäng nya, batteridrivna produkter rullades ut inför hösten och våren.

All-in på utemiljö! Ja, så kan man beskriva Milwaukees senaste satsning, som offentliggjordes på ett event i Harlow, beläget cirka 33 kilometer nordost om centrala London.

DMG var självklart på plats och här kan du ta del av några väl utvalda nya produkter för proffs inom skog, trädgård och grönyta.


”Extremely high torque”. Oliver Lerch, VP Product Management EMEA, på Milwaukee, under den inledande presentationen.

”30 procent snabbare än konkurrenterna”. Milwaukees häcksax M18 CHT-0 kommer med en kaphastighet på 3 400 meter/min, och tillräckligt med kraft för 20 mm grenar. Vikten är inte fel den heller: 5,0 kg med batteri.

Nytt röjsågshuvud. Milwaukees nya QUIK-LOK är särskilt framtaget för Milwaukees röjsåg M18 FBCU. 

Snabb som blixten. Full prestanda på under en sekund! Demonstration av Milwaukees röjsåg M18 FBCU. 

Ny klammerpistol. Inga kompressorer. Inga gaspatroner. Milwaukees nya klammerpistol M18 FFUS-302C för stängsel klarar märlor upp till 50 mm, och skjuter upp till 600 märlor per laddning med ett 3 Ah-batteri. På eventet berättar en slutanvändare att han nu klarar av ett 600 meter långt staket som tidigare tog 6 timmar på 1,5 timmar. 

Rejäl blåskapacitet. Siffror som hastighet på 233 km/h, luftvolym på 17 m³/min och en konstant kraft på 17,7 N skojar man inte bort. Milwaukees nya lövblås M18 F2BL-802 med dubbla batterier kommer dessutom med funktionalitet som steglös variabel hastighet och utbytbara munstycken. 

Sprillans ny grensåg. Samma funktioner som en motorsåg, fast i ett mindre format. Milwaukees nya grensåg M18 FHS20 kommer bland annat med barkstöd i metall och automatisk kedjesmörning. Övriga specs får vi ge oss till tåls med fram tills början av 2023, när det är sagt att sågen kommer att lanseras.

Rejält med tryckluft. Maximalt lufttryck på 9,31 bar, och 34 l/m vid 6,1 bar. Med Milwaukees M18 FUEL kompressor M18 FAC-0 har du tillräckligt med tryckluft för att driva till exempel klammer- och dyckert-pistoler på fältet. 

Dubbla batterier. Milwaukees batteridrivna gräsklippare kommer med 53 cm klippbredd och en klipphöjd på 2.5–10 cm. Nämnas bör också funktionalitet som automatisk justering av knivhastigheten, belysning fram och på sidorna och justering av hastigheten under drift med tumgas. 

Istället för kvastar, räfsar och skyfflar. En av de maskiner som imponerade mest på eventet var Milwaukees M18 FUEL multitrimmer med utbytbara QUIK-LOK-tillsatser. På bilden: borstvalstillsatsen M18 FOPH-BBA som kommer med en arbetsbredd på 58 cm.
SKRIVEN AV
David Liljefors

FLER REPORTAGE

VISA FLER