Maskingodis i Täby

Maskinparken höll visning vid sin anläggning i Täby
Maskingodis i Täby

Inget säger ”våren är här” som Maskinparkens turnerande maskinvisning. DMG var på plats på Maskinparkens anläggning i Täby 9 april – ett event som, utöver strålande solsken och streetfood från Freds Food Truck, bjöd på nyheter från bland annat Weidemann, K-Vagnen, Raymo, Egholm och Stama.

Missade du att besöka någon av Maskinparkens maskinvisningar under våren?

Du kan sitta lugnt i båten då DMG var på plats på Maskinparkens anläggning i Täby. Häng med på ett genomsvep av heta maskiner inom park- och markvård.


K-Vagnen fortsätter att elektrifiera sitt sortiment. Nytt på årets visning var bland annat en batteridriven version av hetvattenslösningen K-Heat Compact, K-Heat Compact 9/110 PRO EL, med inbyggd 110 bars högtryckstvätt och drifttid på ”en hel arbetsdag”. Finns i utförande för släp-vagnar, elbilar med flak och  lastmaskiner. 

Varför Stand-on klippare aldrig riktigt slagit igenom på den svenska marknaden, som exempelvis i USA, är svårt att svara på. En maskin som dock borde tilltala många grönyteproffs är Ariens nya, batteridrivna modell Arrow E, som kommer med klippaggregat på 32” och 36”. Inte minst för att klipparens batterier är utbytbara. 

Maskinparkens egenproducerade, batteridrivna arbetsfordon ETHOS, som rullades ut på Elmia Park i höstas, har fått ett varmt mottagande bland Maskinparkens kunder. En nyhet är att Cargo-modellen av ETHOS numera går att beställa med det här hydrauliska tippflaket, som tillverkats av K-Vagnen.

Danska Greenline har gjort något av en nysatsning på den svenska marknaden. Två av deras multifunktionella Combi-Trailers ser du här. CT2513 och CT3515, med uppsamlingsvolymer på 2,5 respektive 3,5 m3. Maskinerna kan användas till ett brett spektrum av arbetsuppgifter, från sopning och städning till slaghacksklippning, vertikalskärning och lövupptagning. 

Weidemanns nya, midjestyrda elektriska lastmaskin Hoftrac 1390e (storebror till den elektriska 1190e-modellen som lanserades förra året) hade bara funnits hos Maskinparken två dagar vid visningen i Täby. 1390e kommer med tre olika batteripaket där det största ger en drifttid på upp till 8 timmar. Sticker ut gör också maxhastigheten, som ligger på hela 25 km/h. 

Kraftigare vakuum. Med Egholms nya sugmunstycke till sop-/sugsystemet på redskapsbäraren City Ranger 2260 passerar grenar, löv och grus/småsten betydligt enklare genom slangen och in i sugtanken.

En av de maskiner som imponerade mest under visningen var den eldrivna versionen av danska Stamas midjestyrda ”kyrkogårdstruck” Stama MAXI, där både flaket och förarplattformen går att vända under arbetet. Perfekt för att slippa vända i trånga passager. Lastkapacitet: 1 000–1 500 kg, beroende på flak. Bland tillvalen kan nämnas lövlämmar och dumperflak. 

Raymo fortsätter att rulla ut tillbehör till sin populära, radiostyrda klippare/redskapsbärare Raymo Torpedo. Den här nya, flexibla trimmern/stolpklipparen har blivit ett populärt alternativ för kunder som behöver kunna klippa runt panelerna i solcellsparker. 
SKRIVEN AV
DMG
DMG - Den Moderna Grönytan, en tidning för alla grönyteproffs!