Living City 2019

AI-drivna satellitlösningar, smarta sensorer och två världspremiärer på klassisk mark i Göteborg
Living City 2019

En autonom rider för stora gräsytor, premiär för ett nytt testområde med smarta sensorer i mitt i stan och den första officiella demonstrationen av Husqvarnas EPOS-system med virtuella gränser på nya Ullevis gräsmatta. Den sjätte upplagan av Husqvarnas event Living City (tidigare Silent City) bjöd på mycket godis för grönytebransche

Vad som skiljer Living City-konferenserna från många andra branschträffar är att Husqvarna även gärna bjuder in forskare, föreläsare och företag som nödvändigtvis inte alltid jobbar med parkskötsel och grönytor – så länge de kan bidra till att föra utvecklingen mot grönare städer och mindre klimatavtryck framåt. 

Det är ett ”utanför boxen”-tänk som under de fem år som konferensen anordnats har producerat ett gäng intressanta koncept. Många av vilka vi också har skrivit om här i DMG: det digitala beräkningsverktyget iTree och USA-baserade Quiet Communities nya metoder för att mäta ljudnivåer från verktyg/maskiner till exempel, eller framtidskoncept som den autonoma laddningshubben Concept ZERO och det drönarburna systemet Solea. 

Läs hela reportaget här.

SKRIVEN AV
David Liljefors

FLER REPORTAGE

VISA FLER