Hasselfors Garden förvärvar Algomin: “Passar väl in i vår produktfamilj”

Hasselfors Garden förvärvar Algomin: “Passar väl in i vår produktfamilj”

Nu är det klart att Hasselfors Garden förvärvar Algomin AB, som har en stark position inom hållbara gödselmedel.
”Algomins gödselmedel passar väl in i vår produktfamilj, vilket stärker vår position att bli det främsta trädgårdsvarumärket i Sverige”, säger Tiia Kujanpää, Director of Business Unit Retail på Kekkilä-BVB, moderbolaget till Hasselfors Garden.
 

Hasselfors Garden, en del av finska Kekkilä-BVB, som är en ledande aktör inom växtsubstrat, jord och odlingssubstrat, växer stadigt.

På onsdagen blev det officiellt att Hasselfors Garden förvärvar Algomin AB. Algomin är en föregångare inom hållbara gödselmedel och är ett andra generationens familjeföretag, grundat 1983.

”Att bredda vår närvaro inom andra kategorier än jord stödjer vår strategi att vara den bästa partnern för svenska fritidsodlare. Hasselfors Gardens jordprodukter har en stark position i Sverige och de är kända för sin goda kvalitet och prestanda”, säger Tiia Kujanpää, Director of Business Unit Retail på Kekkilä-BVB, moderbolaget till Hasselfors Garden i ett pressmeddelande.

”Algomins gödselmedel passar väl in i vår produktfamilj, vilket stärker vår position att bli det främsta trädgårdsvarumärket i Sverige”.

Förvärvet omfattar både Algomin AB samt Algomin AS Norge.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER