Ferry Svan och Emil Hansson ställs mot varandra i World Trophy

Tävlingen i Milano samlar toppatleter från Europa, USA och Australien
Ferry Svan och Emil Hansson ställs mot varandra i World Trophy

Svenske Ferry Svan och Emil Hansson jagar pallplatser när den internationella TIMBERSPORTS-säsongen drar igång på lördagen i Milano med tävlingen World Trophy.
– Förra året såg jag att en pallplats var möjlig att ta, och det är målet även i år, säger Ferry Svan.

Ferry Svan och Emil Hansson kvalificerade sig via sina placeringar i European Trophy 2023, där de båda lyckats plocka topplaceringar de senaste säsongerna.

I kommande upplagan av World Trophy samlas atleter från Europa, USA och Australien. Atleterna tävlar individuellt där de på snabbast tid ska ta sig igenom fyra olika grenar inom ett och samma heat, och 27-åriga Svan och 22-åriga Hansson ställs därmed mot varandra även i år.

– Formen känns väldigt bra, jag har tränat mycket på Trophy-formatet inför, det är ju ett konditionskrävande format. Det känns också som att jag har kommit tillbaka bra efter operationen av min axel, men man vet inte förrän man provat på riktigt, säger Ferry Svan i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Förra året såg jag att en pallplats var möjlig att ta, och det är målet även i år.

“TUFFT MOTSTÅND”

Emil Hansson har siktet inställt på pallen.

– Det är, som vanligt i dessa tävlingar, ett tufft motstånd. Australien, Nya Zeeland och USA är starka nationer, och det är många atleter från Europa som blivit bättre och farligare. Men, jag har en bra känsla och känner mig bra tränad inför. Siktet är inställt på pallen.

Du kan följa livesändningen från World Trophy här.

SKRIVEN AV
DMG
DMG - Den Moderna Grönytan, en tidning för alla grönyteproffs!