Elmia Park 2019

181 utställare, 8 621 besökare, produktindelade mässytor, nya upplägg för bland annat utomhusområdet och mässans konferenser – och en trädgårdsarkitekt som kastade 154 på tre pilar i dart. Där har ni facit för årets upplaga av Elmia Park som arrangerades 24–26 september. För er som inte kunde vara på plats, här är det bästa av det mesta som mässan hade att bjuda.
Elmia Park 2019

Med tanke på att arrangörerna utlovat ”ett helt nytt omtag” på mässan var det onekligen lite extra spännande att ta sig till Jönköping för årets stora branschträff för markanläggningsentreprenörer, park- och kyrkogårdsförvaltningar, stadsplanerare och annat yrkesfolk inom utemiljö och grönyta. 

Nytt för i år var bland annat en tydligare uppdelning, inte bara enligt ledorden ANLÄGGA, VÄXA och ATTRAHERA utan även produktvis – där målet har varit att samla utställare med liknande utbud.   

– Det spontana intrycket är att vi är nöjda med årets mässa, och överlag tycker vi att de satsningar och förändringar vi genomfört har fallit ut bra, säger Maria Lindsäth, mässansvarig Elmia Park. Vi har bland annat fått mycket positiv feedback av utställarna för den nya indelningen, där besökarna kommer in i olika ”delar”. Tidigare har det varit mer blandat, växter, maskiner och förnödenheter om vartannat, vilket kan leda till att en liten utställare försvinner bredvid en stor.

Läs hela reportaget här.

SKRIVEN AV
David Liljefors

FLER REPORTAGE

VISA FLER