Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB: “Gör oss betydligt mer konkurrenskraftiga”

Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB: “Gör oss betydligt mer konkurrenskraftiga”

Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB. Därmed utökar man sin verksamhet från fordonsbesiktning till att också inkludera tjänster som besiktning, certifiering och provning inom maskin- och miljösäkerhet.
– Bilprovningen är inne i en expansiv fas och förvärvet känns som ett naturligt nästa steg i vår tillväxtstrategi, säger Niklas Stragne, vd för Bilprovningen.

Bilprovningen har ingått avtal med stiligt ägda RISE (Research Institutes of Sweden AB) om att förvärva Svensk Maskinprovning AB (SMP). Detta i syfte att utveckla sin verksamhet.

– Vi känner oss nöjda med affären och är glada över att förvärva SMP som vi redan har ett stort förtroende för, men också ser en stark potential i att kunna fortsätta utveckla tillsammans, säger Bilprovningens vd Niklas Stragne i ett pressmeddelande.

– Bilprovningen är inne i en expansiv fas och förvärvet känns som ett naturligt nästa steg i vår tillväxtstrategi. Det gör oss betydligt mer konkurrenskraftiga.

“EN PERFEKT MATCH”

SMP är, precis som Bilprovningen, rikstäckande och en av de ledande aktörerna på sitt område. Något Niklas Stragne ser som en stor fördel.

– SMP har en närliggande verksamhet och är på så sätt en perfekt match till Bilprovningen. Utöver synergieffekter kommer förvärvet att komplettera och bredda vårt utbud. Vi får en palett av tjänster som möjliggöra ett mer komplett kunderbjudande, säger han.

SMP har cirka 85 medarbetare på sina tre anläggningar och fältorganisation. SMP kommer att verka vidare under befintligt varumärke och medarbetare fortsätta arbeta med sina kunder.

BILPROVNINGEN IMPONERADE

Bilprovningen vill i samband med förvärvet se till att det blir en “smidig och bra övergång”.

– Jag är mycket glad över att välkomna personalen på SMP att bli en del av bilprovningsfamiljen. Vi är imponerade av ert ambitiösa arbete och förflyttning framåt. Nu ser vi fram emot att bygga vidare på, stärka och bredda vår gemensamma kompetens, säger Niklas Stragne.

Bilprovningen tillträder som ägare till SMP i början av juni 2023.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh